Friday, February 3, 2012

Saya Dah Order DX Lingerie

Assalammualaikum semua,

Lama saya tidak update blog Elken ni. Sebagai pengguna, kadang-kadang ada masanya kita terpengaruh dengan jenama lain, sedangkan jenama yang sesuai dengan diri kita ada di depan mata dan tidak lari kemana-mana pun.

Melalui pengalaman, kita sebagai manusia belajar dan terus belajar. Walaupun tipah tertipu dengan janji-janji produk tut...

Dua tahun saya sepi dengan Elken, busy dengan kerjaya dan masa yang tidak mencukupi untuk pergi sharing. Alhamdulillah saya berkesempatan pergi sharing pada 30 Jan 2012 Isnin di Wisma Elken Jalan Kelang Lama.




Kali ini sharing DX. Sebenarnya saya dah lama nak DX ni, tapi tak berkemampuan dan takut untuk berhutang. Tapi saya mula berfikir, apabila saya tidak buat ansuran untuk DX, saya mampu pula buat ansuran untuk pergi Slimming Centre. Hehehe. Selepas macam-macam cara guna untuk fit kan bentuk  badan, masih gagal! Paling teruk adalah selepas stop pergi slimming centre, stop makan Jus Mate, De Bella, London Weight Management, Teh Orang Kampung dan macam-macam lagi badan jadi boyak! T_T Ini pengalaman saya, semoga tiada pihak yang tersinggung.

Sebenarnya sebagai perempuan kita kena fahamkan konsep badan kita. Boleh ke badan kita menerima pelbagai makanan untuk kuruskan badan? Boleh ke bersenam hari-hari?

Bagi badan saya, apa yang saya faham adalah saya sering keluar berjalan pergi event, jumpa client, pergi kelas. Itu dikira sebagai senaman kan? Tetapi kenapa masih tak slim? Sebab tak cukup 10,000 step pun. Manakala di Slimming Centre mereka wrap anda dengan plastic. Kalau stop wrap sudah tentu badan anda kembang! Cara mudah adalah memakai korset!

Korset yang selesa memang susah nak cari. Ada korset yang pakai lebih 8 jam dah tak selesa. Badan gatal-gatal dan berbirat dengan jalur. Konsep korset dipakai adalah sewaktu anda melakukan aktiviti supaya ia cepat membakar kalori badan anda. Akan tetapi ramai wanita tidak selesa dengan korset pilihan mereka dan memakai hanya di waktu malam sewaktu tidur. Sambil tu sapu losyen mustajab. Losyen itu baunya kuat dan melekit, sudah pasti material korset anda dah berbau. Anda pasti mencuci. Cara cuci paling senang adalah campak di dalam mesin basuh. Secara tidak langusng anda telah merosakkan korset anda dan bertambahlah tidak selesa badan memakainya.

DX Lingerie adalah korset pertama yang saya beli secara ansuran. Melabur untuk badan kemas dan cantik apa salahnya kan. Kalau di tambah keseluruhan kos selama hari ini saya melabur untuk makanan menguruskan badan, ubat kurus dan slimming centre, dalam rm 10 ribu juga habis tanpa disedari. Walaupun beli pada waktu gaji sahaja, dari rm 18 hingga ke ribu.. hehehe.

Cara penjagaan DX Lingerie adalah sangat mudah, selepas seharian pakai, gantung elok-elok satu persatu korset tersebut dan anginkan depan kipas atau air cond. Tak payah basuh. Kalau ada yang nak menggunakan krim seperti Losyen Mustajab, anda gunakan Losyen Elken sebab ia tidak berbau dan melekit.

Ada sesiapa yang ingin mencuba DX Lingerie ni? Hubungi saya untuk set appointment. Try sahaja. Rabiatul 012-2396107

Lillahitaala saya ingin bantu semua wanita di dunia ini untuk kelihatan cantik luar dan dalam. :)

Monday, November 30, 2009

My ELKEN Suplimentary Health Food

Assalammualaikum semua,

Hari ni aku nak sharing skit ngan korang pasal product ELKEN.. Makanan Kesihatan Tambahan untuk kekal cergas dan sihat..






.ELKEN Ester-C 500, ELKEN Fujita Lactose, ELKEN EPA DHA, ELKEN Spirulina, ELKEN LIVEXtra.



Mesti korang tertanya2 kenapa banyak sangat aku amik makanan tambahan.. Aku dah check MRT dan inilah yang aku perlukan dalam diri aku..

1. Aku ada masalah penghadaman dan tidak lawas dengan sempurna.. So, aku ambil ELKEN Fujita Lactose untuk cuci usus..
"Jangan merungut jika lambat tindak balasnye.. Cuba bayangkan, umur korang 20 tahun.. Makan macam2 selama 20 tahun.. Time makan product pembersihan usus korang mengharapkan result yang cepat.. Longkang tepi jalan pun kena sental beberapa kali, inikan pula usus kita nih.. Sabar tau.. "

2. ELKEN Spirulina pula untuk kecerdasan otak dan minda serta pelengkap untuk tugasan harian.. Bertenaga sepanjang hari.. ELKEN Spirulina adalah yang terbaik.. Kebanyakan Spirulina jenama lain di pasaran mempunyai campuran benda asing.. Berhati2 tau.. :-)

3. Aku kerap cramp, kebas dan kejang otot.. Itu bermakna darah aku tak lancar pengalirannya.. Jadi kena ambil ELKEN LIVEXtra dan EPA DHA untuk kasi perjalanan darah di jantung lancar dan sampai ke seluruh anggota badan aku.

4. ELKEN Ester-C pula untuk vitamin dalam badan.. Aku kerap bibir kering dan kulit kering.. Jika korang sakit kepala pun boleh ambil 2 biji ELKEN Ester-C untuk menggantikan Panadol.. Korang tau kan panadol banyak risikonyer.. ELKEN Ester-C ni vitamin C.. 100% Vitamin C.

Selamat menjaga kesihatan.. Kekadang ubat doktor tidak berapa bagus.. Jika semua org sihat, tiada siapa akan ke hospital dan klinik lagi kan?? Rugilah sektor perubatan dan ubat memang mahal.. Itulah salah satu faktor kenapa mereka sanggup melihat kematian.. Kita sebagai manusia harus berusaha.. Ajal tetap ajal kan.. Sekurang2nyer apabila kita dah tiada di dunia ini, kita tidak menyusahkan poket org lain dek kerana penyakit kronik.. Kita dilahirkan bersih, meninggal pun bersih juga la.. Jika mahu bersih dan sihat, makanlah makanan tambahan kesihatan dari ELKEN.. Kami ada ramai testimoni.. Termasuk saya.. ;)

ELKEN Luar Biasa.. OOOoo YES!!

Wednesday, November 18, 2009

ELKEN SPIRULINA - RAJA SPIRULINA

Assalammualaikum dan hi semua..

Entry kali ni mengenai EKLEN SPIRULINA, ELKEN terkenal dengan kebaikan SPIRULINA bertahun2 lamanya.. Walaupun dibanjiri dengan pelbagai product jenama lain yang menggunakan label "Spirulina", ELKEN tetap mandahului carta teratas dengan produk Spirulina-nya..


Apa itu Spirulina??
Kehidupan bumi bermula di dalam laut. Sumber makan pertama ialah lumut dan alga. Spirulina ialah salah satu bentuk kehiduan pra-sejarah yang paling purba, dengan rekod kewujudan selama 350 juta tahun.

Kini terdapat kira-kira 35 jenis spirulina di dunia.
Spirulina yang boleh dimakan oleh manusia secara besar-besaran adalah :
- Arthropira
- Arthropira (Spirulina) Maxima
- Arthropira (Spirulina) Platensis

Spirulina ialah mikroalga yang membiak dalam cuaca panas bermatahari dan air beralkali di seluruh dunia.. Ia mengandungi kepekatan nutrien yang tidak tertanding oleh mana-mana satu bijian, herba atau tumbuhan lain.

Spirulina adaah 1000 kali lebih tinggi kandungan nutriennya berbanding dengan rumpai air dan sayur-sayuran. Apabila dimakan setiap hari, spirulina akan menggantikan mana-mana nutrien yang kurang didalam diet seperti kekurangan buah-buahan dan sayur-sayuran; membekalkan nutrian seimbang; dan memperbaiki keadaan badan berasid.


Pengiktirafan Sedunia.
"Makanan Terbaik Masa Depan"
-Pertubuhan Makanan dan Pertanian (FAQ), Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB)-

"Supleman Nutrien Unggul"
-Penradbiran Makanan dan Dadah (FDA), Amerika Syarikat-

"Spirulina ialah Supleman Kesihatan untuk Manusia Abad Ke-21"
-Pertubuhan Kesihatan Sedunia, WHO-

"Spirulina ialah Makanan Paling Sesuai untuk Abad Ke-21"
-Pertubuhan Makanan dan Pertanian (FAQ), Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB)-

"Makanan Semulajadi Terbaik"
-Ekspo Makanan Antarabangsa Jerman Barat-

"Spirulina ialah Satu daripada 38 Jenis Supleman Kesihatan"
-Persatuan Kesihatan Jepun-


 .dimakan di lebih daripada 70 negara sedunia.


Kenapa ELKEN SPIRULINA dikatakan sebabagai Raja Spirulina??

Keunikan 1 - Pengesahan Organik
Keunikan 2 - Menggalakkan kesihatan dan pemulihan
Keunikan 3 - Pengasas Termasyur dan Pengiktirafan Antarabangsa

Penerangan Keunikan 1 - Pengesahan Organik
- Pasti mengandungi 46 jenis nutrien perlu, kerana nilai nutrisi makanan organik mengandungi 4 kali lebih tinggi berbanding dengan makanan yang dihasilkan oleh kaedah perkebunan biasa
- Ia memastikan pengambilan nutrien dalam kadar yang seimbang. Komponen nutrien EKLEN SPIRULINA adalah berkadaran dengan jumlah yang diperlukan oleh badan Berdasarkan Saranan Keperluan Harian (RDA).
- Memastikan kepekatan nutrien yang tinggi.

Penerangan Keunikian 2 - Menggalakkan kesihatan dan pemulihan
- Beta-Karotena
- Xantofil
- Fikosianin
- Klorofil A
- Vitamin B12
- Zat Besi
- Asid Gama-Linolenik
- Super-Oxide Dismutase (SOD)
- Protein
- Selepas pengambilan EKLEN SPIRULINA, kepekatan Beta-Karotena dalam darah adalah 3 kali lebih tinggi daripada mereka yang tidak mengambilnya.

"Asap rokok dan alkohol akan mengurangkan kepekatan Beta-Karotena dalam darah sebanyak 2 kali ganda dibandingkan dengan org biasa. Oleh itu, mereka yang merokok dan meminum alkohol patut mengambil EKLEN SPIRULINA untuk meningkatkan jumlah Beta-Karotena dalam darah mereka."

Penerangan Keunikan 3 - Pengasas Termasyur dan Pengiktirafan Antarabangsa

- Pengasas Termasyur - kajian dan pembangunan

.Prof. Keiun Kodo.

Prof. Keiun Kodo "Bapa ELKEN SPIRULINA"

* Pengalaman hampir 30 tahun dalam kajian Spirulina
* Ketua Makmal Pengkajian Biologi Spirulina Nippon, Jepun
* Lepasan Universiti Farmaseutikal Osaka, Jepun
* Lepasan Sekolah Sains Farmaseutikal, Universiti Osaka, Jepun
* PhD Sains Farmaseutikal
* Penceramah di universiti-universiti Jepun terkenal seperti Universiti Farmaseutikal Osaka dan Universiti Bandaraya Osaka
* Ketua Makmal Pengkajian Makromolekul Gas Kimia Mitsubishi, Jepun
* Anugerah Merit Budaya Masyarakat dan Anugerah Budaya Antarabangsa 2001 oleh Persatuan Promosi Budaya Jepun
* Commandorian Cross daripada Sovereign Greek Order, Saint Dennis, Zante 2001

.Dr Yasumasa Kodo.

Dr Yasumasa Kodo " Pengkaji ELKEN SPIRULINA Generasi Ke-2"

* Presiden Spirulina Bio-Lab. Co. Ltd. Osaka, Jepun
* Sarjana Muda Kimia, Universiti Kyoto Doshisha, Jepun
* Sarjana Kimia, Universiti California, Amerika Syarikat
* PhD Kimia Bio-Organik, Universiti Oxford, UK
* Ahli Jawatankuasa Persatuan Makanan Kesihatan dan Makanan Nutrisi Jepun (JHNFA)
* Ahli lembaga CRN-Jepun (Persatuan Suplemen Pemakanan)

Pengiktirafan Dunia :-

 
 
.diantara pengiktirafan yang diterima.

Badan yang sihat terdiri daripada 60,000,000,000,000 (60 trilion) sel yang sihat.

Sel sihat memerlukan :
1. Nutrisi seimbang
2. Oksigen Mencukupi
3. Air tulen (0 klc)
4. Kesihatan Rohani

Ambil 2 atau 3 kali setiap hari.
Dewasa - Ambil 5 hingga 10 biji setiap kali
Kanak-Kanak (di bawah umur 12 tahun) - Ambil 1 hingga 4 biji setiap kali.

ELKEN SPIRULINA terdapat dalam dua harga, iaitu harga untuk ahli dan bukan ahli.

Harga Ahli
250 tablet sebotol  - RM   86.10
500 tablet sebotol - RM 152.50
1200 tablet sebotol - RM 345.00
3000 tablet sebotol - RM 699.00

Harga Bukan Ahli
250 tablet sebotol  - RM   98.00
500 tablet sebotol - RM 171.00
1200 tablet sebotol - RM 381.00
3000 tablet sebotol - RM 777.00


Reaksi Yang Mungkin Dialami selepas mengambil ELKEN SPIRULINA

1. Demam atau Demam ringan
Sebab-Sebab yang mungkin : -

Spirulina kaya dengan protein dan nutrien-nutrien lain yang dapat meningkatkan metabolisme badan sehingga membebaskan haba badan, dengan itu meningkatkan suhu badan.

2. Demam, teransang, bertenagam, terjaga pada waktu malam.
Sebab-Sebab yang mungkin :-

Membakar Lemak berlebihan dalam badan kita lalu bertukar kepada haba adalah keadaan yang normal.

3. Kumuhan hijau atau kehitam-hitaman ~ buang hadas besar
Sebab-Sebab yang mungkin :-

Spirulina membantu untuk membuangkan sisa  yang terkumpul dalam usus.  Juka kumuhan masih berwarna hijau setelah satu jangkamasa tertentu, ianya adalah disebabkan oleh pigmen hijau Spirulina.

4. Berkentut dan sakit dada
Sebab-Sebab yang mungkin :-

Sistem penghadaman yang tidak baik, sakit kembung perut.

5. Rasa lebih sakit pada tempat sakit
Sebab-Sebab yang mungkin :-

Ulser gastrik, reumatisme, asid urik berlebihan, migrain, neuralgia

6. Mangantuk, tangan dan kaki berasa letih
Sebab-Sebab yang mungkin :-

Keadaan badan yang berasid, fungsi hati tidak baik, terlalu letih atau pengambilan ubat yang berlebihan.

7. Pening, tidak bertenaga, kelaparan
Sebab-Sebab yang mungkin :-

Jika diambil oleh org yang mempunyai hipoglisemia dananemia, paras gula darah mungkin turun untuk membakar minyak yang berlebihan.

***
Ada macam2 lagi simptom selepas mengambil ELKEN SPIRULINA, tetapi jangan khuatir.. Reaksi yang mungkin dialami diatas mungkin akan berterusan selama 2-3 hari atau lebih.. bergantung kepada keadaan badan individu.. Saya berani syorkan ELKEN SPIRULINA kerana memang terbukti keberkesanannya..

Testimoni terhadap diri saya sendiri..
Saya bekerja 3 shift (pagi 7am-3pm, petang 3pm-11pm, tgh malam 11pm - 7am).. 16 jam sehari dan kemungkinan 8 jam sehari sahaja.. Apabila bekerja dan bekerja badan saya menjadi lesu.. Tidur tak teratur,.. Pengambilan ELKEN SPIRULINA membuatkan saya bertenaga dan balik kepada  fitrah alam, iaitu tidur mengikut waktu pada waktu malam.. Walaupun saya ada kerja sampingan seperti Freelance blogger dan website designer.. Saya masih lagi bertenaga..

Saya cadangkan anda menjadi ahli ELKEN dan mendapat pelbagai promosi serta bonus.. OO YESSSSSS!!!

Hubungi saya untuk keterangan lanjut..
rabiatul adawiyah di email dan no phone:-
rabiatuladawiyah87@gmail.com
012-2396107

Maklumat tambahan diperoleh dari :
Buku Makanan Terbaik untuk Masa Depan.. Buku Maklumat ELKEN SPIRULINA

Best regards,

Tuesday, November 17, 2009

BIO PURE KEN Series by ELKEN

Assalammualaikum semua, nak bg tahu schedule minum air suam and ni untuk korang,.. kalau korang dah liat sangat nak minum air suam.. Buat schedule macam aku nih.. Mudah dan punctual.. Hehehe...

6.00 am   : Bangun tido terus minum segelas Air Suam, baik untuk kesihatan.. Lepas minum baru mandi dan gosok gigi.
8.00 am   : Minum segelas Air Suam
10.00 am : Minum segelas Air Suam
12.00 pm : Minum segelas Air Suam
2.00 pm   : Minum segelas Air Suam
4.00 pm   : Minum segelas Air Suam
6.00 pm   : Minum segelas Air Suam
8.00 pm   : Minum segelas Air Suam
10.00 pm : Minum segelas Air Suam
12.00 pm : Minum segelas Air Suam sebelum tido..

Air amat penting untuk kehidupan seharian kita.. Setiap apa yang kita buat, adalah berpunca dari air.. Kalau air xda.. Korang nak bercakap pun susah tau....

Kalau korang nak beli machine air Reverse Osmosis (R.O), aku prefer kat korang brand ELKEN.. Pernah dengar nama company ELKEN?? Kalau korang tak tau, meh aku bg tau.. ELKEN ni syarikat yang membekal produk kesihatan.. Produk yang tak dijual di Malaysia, diambil dan dijual di Malaysia.. Penjenamaan melalui nama ELKEN.. Salah satu produk yang bagus dan company ni jual adalah:-


.Bio Pure Ken R.O Water Purification System Series.

 
KEFLEKSIBELAN SEMPURNA

Bio Pure Ken menggunakan Teknologi Canggih 5-Peringkat Sistem Penulenan R.O yang sempurna. Sistem berpaten Elken yang eksklusif dapat menyingkirkan hampir semua jenis bahan pencemar, malah partikel termasuk bakteria dan virus sekecil 0.0001 mikron bersamaan 500,000 kali lebih halus daripada garis pusat sehelai rambut - demi menghasilkan air (H2O) tulen yang sempurna. Mempunyai suhu panas, sejuk dan suhu bilik. Bio Pure KEN adalah salah satu daripada 3 penerima WQA Gold Seal dari seluruh dunia dan ELKEN sahaja penerima dari Asia. Memenangi anugerah dari Geneva International Exhibitions dan juga dari the Reader’s Digest Gold Trusted Brand Award for 2 consecutive years in Malaysia!!

Bio Pure Ken ialah sistem yang pertama di rantau ini yang menggabungkan pelbagai teknologi penulenan air terbaik ke dalam satu sistem tunggal yang sempurna.
- Yang pertama dalam menggabungkan teknologi Osmosis Songsang (R.O), Penapis Karbon Teraktif dan Bio Seramik.
- Sistem Elken yang paling mampu dimiliki, direka bentuk daripada asas supaya mudah dan murah diselenggarakan, menjimatkan wang anda dari permulaan.
- Disokong oleh rangkaian perkhidmatan dan sokongan yang komprehensif demi memberikan kemudahan dan ketenangan jiwa..

"Keajaiban alam semulajadi menghasilkan air tulen, tetapi kita memerlukan sebuah sistem yang lengkap demi memperolehi air tulen yang sempurna! Hanya H2O, seperti yang dihasratkan alam : bebas daripada biologikal, bahan pencemar organik dan bukan organik, serta produk sampingan disinfeksi. Dengan penglaman melebihi 30 tahun dalam industri rawatan air, saya percaya bahawa tidak ada sistem penulenan air yang setanding dengan BIO PURE KEN - ia merupakan pelaburan yang tepat dan asas kesihatan yang luar biasa."
- Michael R. Long
Pakar Air Bertauliah VI (Peringkat Tertinggi)
Penulis dan Penceramah Peringkat Antarabangsa.

"Air dikatakan sebagai sumber kehidupan. Ini menjelaskan mengapa alam menulenkan Air melalui prosesnya yang luar biasa. Namun, apa kata jika terdapat satu cara untuk menjadikan air tulen lebih baik - menjadikan air tulen itu sempurna?


Memperkenalkan Sistem BIO PURE KEN baru. Sistem penulenan air yang paling semurna dan canggih untuk menyingkirkan hampir SEMUA jenis bahan pencemar, termasuk yang ditinggalkan oleh sistem lain - untuk menghasilkan Air Sempurna."


 .Bio Pure KEN 2 R.O Water Purification System.

Aku diperkenalkan dengan BIO PURE KEN Series ni oleh pak teh aku.. Dia ada mesin nih.. So, kami buat la test.. Diantara air masak yang guna cerek tu, air paip rumah and air dari mesin BIO PURE KEN 2..

Fuhh.. memang terkejut ngan keputusan nyer.. Mana taknya.. Air dari cerek tu bertukar warna kehijauan.. Bermakna ada sisa besi.. Air paip lagi la.. Warna coklat.. Ada alga la.. Ayoo.. Kembang tekak aku.. Tapi!! air dari BIO PURE KEN.. kosong.. bersih.. clean and clear..

Kekadang aku terfikir.. macam mana la org yang makan ubat doktor kasi tu minum ngan air cerek tu.. Patut la tak berkesan ubat2 sekarang ni.. Sebab air yang kita minum tu lagi kuat "effectnyer" dari ubat yang kita makan..

Aku ada gak guna water filter.. Brand Sky III.. Orang tu datang rumah, cerita pung pang pung pang masa tahun 2006 tak silap aku.. Aku memang nak cari water filter.. Tanpa pikir panjang terus beli.. Tak terfikir pun nak buat ujian air.. Hrmm.. Aku minta la pakteh aku ni buat test kat air water filter tu... Rupa2nyer sama jer result ngan air paip.. Kurang ajar punya syarikat.. Tipu aku.. Dah le RM 2,000 +++.. Walaupun aku bayar bulan2 rm 70.. Tapi begang jugak la kan.. Aku terus pulangkan balik.. So, kami semua menggunakan BIO PURE KEN 2.. Ada air panas dan suhu bilik.. Best.. Walaupun mahal skit... Tapi berbaloi-baloi.. Kalau korang nak aku buat ujian air kat rumah korang, hubungi aku yer.. Bila2 masa boleh set masa.. So, kita sama2 buat ujian.. Ternyata sihat dan bersih.. Aku akan dieskot oleh pakteh aku juga nanti.. Dont worry.. Dengar je dulu.. If taknak takpe..

Hubungi Rabiatul Adawiyah di
no : 012-2396107
emel : rabiatuladawiyah87@gmail.com

Monday, September 14, 2009

LivExtra



The ‘NO’ Way to Health

In 1998, Dr Ferid Murad, in collaboration with some scientists, was awarded a Nobel Prize for their discovery that the presence of NO in the body signalled blood vessels to relax and widen, thus lowering blood pressure and promoting cardiovascular health.

LIVEXtra is a special formulation for cardiovascular health developed in consultation with Nobel Laureate Dr Ferid Murad for cardiovascular health. It contains an exclusive proprietary blend of:

* Free form of Pharmaceutical Grade Amino Acid (L-Arginine) that is extremely effective in producing Nitric Oxide (NO) to enhance blood flow and help keep blood vessels elastic
* Patented Probiotic CoQ10 that has 20 times higher antioxidant properties and is retained 68% longer in the body than ordinary CoQ10
* Synergistic nutrients that work with NO for heart health like folic acid, metafolin, vitamin B6, Vitamin B12, Vitamin E and beta carotene


LiveXtra is available in 6 & 15 sachets

In malay :-

Ambillah LivExtra untuk menjaga kesihatan jantung anda. Makanan tambahan untuk jantung anda dari serangan strok dan sakit jantung akibat dari penyumbatan kolestrol dan pemakanan yang tidak seimbang. Bagi yang telah mempunyai masalah jantung, tidak terlambat untuk mengambil LivExtra.

For more info :

Elken Website.

Thursday, September 10, 2009

Fujita Lactose-S



Apakah fungsi Fujita Lactose-S.

Fujita Lactose-S merupakan sejenis minuman kesihatan yang unik dan dirumuskan khas untuk membersihkan kolon dengan sempurna. Ia dapat melegakan perasaan tidak selesa akibat makan keterlaluan atau amalan tabiat pemakanan yang tidak sihat kerana ia membersih bahagian penghadaman dengan berkesan dan menyeluruh. Minuman tambahan kesihatan ini mengurangkan masalah koprotasis dan menggalakkan pertumbuhan bakteria baik dalam usus. Bakteria baik akan mengakibatkan penghasilan gas asid karbonik yang boleh mengembangkan dinding usus. Tindakan ini membantu menyingkirkan bahan kumuhan yang tersumbat dengan serta-merta dan merangsangkan pergerakan peristatik usus, lalu meningkatkan proses pembersihan. Fujita Lactose-S mengandungi bahan rumusan semula jadi yang sempurna yang memberi khasiat kepada tubuh badan dan seterusnya menuju keadaan kesihatan yang optima.

Kebaikan-Kebaikan
- Merangsang saraf usus.
- Meningkatkan pegerakan peristaltik.
- Membersih usus dengan lengkap.
- Menyerap bahan toksik yang merbahaya yang dihasilkan oleh bakteria perosak.
- Menghalang masalah sembelit.

Keistimewaan
- Setiap 40 g mengandungi 100 juta bakteria Bifidus yang berfungsi 1.5 kali ganda lebih berkesan daripada bakteria asid laktik yang lain dalam menghasilkan asid laktik.
- Menyingkirkan bahan kumuhan yang tersumbat dengan berkesan, proses pencucian usus tidak diperlukan.
- Membuang bahan kumuhan dengan serta merta.
- Alat mengurangkan berat badan yang kuat.
- Penjualan produk yang laris di Jepun.
- Ada dua perisa iaitu Orange dan Yogurt.

Fujita Lactose-S sesuai untuk mereka yang menghadapi masalah sembelit dan individu yang menjaga berat badan.

* Saya mengambil Fujita Lactose-S untuk kurangkan berat badan dan masalah sembelit.

Wednesday, September 9, 2009

Mencari Pembeli dan Pengedar Baru.. Hrmmm...



Kelmarin aku mencuba untuk bertanyakan setiap rakan2 ku sama ada mereka berminat tak dengan produk Elken.. Pada mulanya mereka berminat.. Tetapi, cuma ingin beli barang jer.. Hrmm.. Susahnya nak suruh mereka sign up jadi ahli.. Aku dah terangkan sistem 321 Elken.. Mereka beritahu aku yg mereka tiada masa untuk mencari org... Hrmm.. Takpe-takpe.. Usaha tangga kejayaan... Wish me luck.. Aku ingat nak buat majlis makan2 di rumah... Sure mereka datang.. At least biar la sorang jadi ahli pun xper la..

Monday, September 7, 2009

New Distributors Training

Hye semua.. hari ni baru aku berkesempatan nak update blog.. huh.. letih gila.. badan asik lesu2 jer.. Hrmmm... Keje tak le banyak mana.. But, kepala aku.. macam memikul beban jer.. Okaylah.. Hari ni aku nak cerita skit apa aku buat hari ahad lepas.. Aktiviti menarik nih.. Dah lama aku tak pi mana2 seminar.. bukannya tak minat, but depend cara penyampaiannya dan cara mereka mempengaruhi aku..

Aku pi New Distributors Training untuk company Elken.. Aku mula menceburi bidang perniagaan dan bakal menjadi Health Consultant bagi mereka yang memerlukan khidmat aku... Chewahh... Training ni bertempat di : KL-Crown Hall, Jalan Kelang Lama, Kuala Lumpur. Dalam jam 1.30 pm training bermula sampai la waktu berbuka puasa.. Penerangan yg terperinci dari Elken Distributor yang telah berjaya...

Didalam Latihan Pengedar baru ini, Topik yg dibincangkan adalah:
Speaker 1 - Topik 1 : Memahami Pemasaran Pertumbuhan Berlipat Ganda
Speaker 2 - Topik 2 : Keunikan Elken
Speaker 3 - Topik 3 : Titik Permulaan Kehidupan Yang Bermakna Melalui Kerjaya yang Berjaya.
Speaker 4 - Penerangan tentang Plan 321 Elken..
Speaker 5 - Testimoni Daripada Pekongsi.
Speaker 6 - Testimoni Daripada Pekongsi.
Speaker 7 - Testimoni Daripada Pekongsi.

Kesemuanya best..

Ni aku selitkan gambar semasa aku kat sana.. Hrmm.. Aku makin gemok la!!! Aku nak try product Elken and bila aku dah berjaya turunkan berat badan, baru korang percaya ngan product aku jual.. Betol tak.. Apa2 pun, aku nak try dulu semua product Elken.. And then baru aku berani bercerita kat semua rakyat di dunia ini.. Wish me luck!! Jumpa di puncak kejayaan..


















Saturday, August 29, 2009

Dah dapat goodies bag..


.Elken goodies bag and product.


Sedar tak sedar dah seminggu.. Aku pi berbuka kat rumah pakteh... Dapat goodies bag dari Elken.. Korang sign up mesti dapat goodies bag yg didalamnya terkandung EPU product, Elysyle shampoo and conditioner, Car sticker, Filing mengenai semua product Elken, dan Elken magazine.. If korang nak in malay die org akan kasi filing warna hijau.. If nak in english, filing nyer warna biru.. In chinese language pun available.. So senang la korang nak faham dan bleh terangkan kat kawan2 or saudara mara nanti...

Masa kat rumah pak teh tu, sempat la aku try product Elken seperti Oh Yess Cereal Spirulina dan Elken Arab Kurma.. Sedapp dan berkhasiat...

Sunday, August 23, 2009

Saya Join Elken

Hari ini adalah majlis berbuka puasa di rumah aku... Apabila selesai berbuka dan solat.. Pak teh aku buat demo pasal Elken.. Aku mula tertarik dengan "Pelan Tindakan Kejayaan 321 Elken"... Aku sign up dan mula untuk mengumpul beberapa ilmu mengenai Elken.. Aku surf internet dan amik survey dari org dewasa sama ada die org pernah dengar nama Elken atau tidak.. Ternyata Elken terkenal ngan Spirulina nyer.. Wish me luck.. Jumpa anda di puncak Kejayaan..!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin