Wednesday, November 18, 2009

ELKEN SPIRULINA - RAJA SPIRULINA

Assalammualaikum dan hi semua..

Entry kali ni mengenai EKLEN SPIRULINA, ELKEN terkenal dengan kebaikan SPIRULINA bertahun2 lamanya.. Walaupun dibanjiri dengan pelbagai product jenama lain yang menggunakan label "Spirulina", ELKEN tetap mandahului carta teratas dengan produk Spirulina-nya..


Apa itu Spirulina??
Kehidupan bumi bermula di dalam laut. Sumber makan pertama ialah lumut dan alga. Spirulina ialah salah satu bentuk kehiduan pra-sejarah yang paling purba, dengan rekod kewujudan selama 350 juta tahun.

Kini terdapat kira-kira 35 jenis spirulina di dunia.
Spirulina yang boleh dimakan oleh manusia secara besar-besaran adalah :
- Arthropira
- Arthropira (Spirulina) Maxima
- Arthropira (Spirulina) Platensis

Spirulina ialah mikroalga yang membiak dalam cuaca panas bermatahari dan air beralkali di seluruh dunia.. Ia mengandungi kepekatan nutrien yang tidak tertanding oleh mana-mana satu bijian, herba atau tumbuhan lain.

Spirulina adaah 1000 kali lebih tinggi kandungan nutriennya berbanding dengan rumpai air dan sayur-sayuran. Apabila dimakan setiap hari, spirulina akan menggantikan mana-mana nutrien yang kurang didalam diet seperti kekurangan buah-buahan dan sayur-sayuran; membekalkan nutrian seimbang; dan memperbaiki keadaan badan berasid.


Pengiktirafan Sedunia.
"Makanan Terbaik Masa Depan"
-Pertubuhan Makanan dan Pertanian (FAQ), Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB)-

"Supleman Nutrien Unggul"
-Penradbiran Makanan dan Dadah (FDA), Amerika Syarikat-

"Spirulina ialah Supleman Kesihatan untuk Manusia Abad Ke-21"
-Pertubuhan Kesihatan Sedunia, WHO-

"Spirulina ialah Makanan Paling Sesuai untuk Abad Ke-21"
-Pertubuhan Makanan dan Pertanian (FAQ), Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB)-

"Makanan Semulajadi Terbaik"
-Ekspo Makanan Antarabangsa Jerman Barat-

"Spirulina ialah Satu daripada 38 Jenis Supleman Kesihatan"
-Persatuan Kesihatan Jepun-


 .dimakan di lebih daripada 70 negara sedunia.


Kenapa ELKEN SPIRULINA dikatakan sebabagai Raja Spirulina??

Keunikan 1 - Pengesahan Organik
Keunikan 2 - Menggalakkan kesihatan dan pemulihan
Keunikan 3 - Pengasas Termasyur dan Pengiktirafan Antarabangsa

Penerangan Keunikan 1 - Pengesahan Organik
- Pasti mengandungi 46 jenis nutrien perlu, kerana nilai nutrisi makanan organik mengandungi 4 kali lebih tinggi berbanding dengan makanan yang dihasilkan oleh kaedah perkebunan biasa
- Ia memastikan pengambilan nutrien dalam kadar yang seimbang. Komponen nutrien EKLEN SPIRULINA adalah berkadaran dengan jumlah yang diperlukan oleh badan Berdasarkan Saranan Keperluan Harian (RDA).
- Memastikan kepekatan nutrien yang tinggi.

Penerangan Keunikian 2 - Menggalakkan kesihatan dan pemulihan
- Beta-Karotena
- Xantofil
- Fikosianin
- Klorofil A
- Vitamin B12
- Zat Besi
- Asid Gama-Linolenik
- Super-Oxide Dismutase (SOD)
- Protein
- Selepas pengambilan EKLEN SPIRULINA, kepekatan Beta-Karotena dalam darah adalah 3 kali lebih tinggi daripada mereka yang tidak mengambilnya.

"Asap rokok dan alkohol akan mengurangkan kepekatan Beta-Karotena dalam darah sebanyak 2 kali ganda dibandingkan dengan org biasa. Oleh itu, mereka yang merokok dan meminum alkohol patut mengambil EKLEN SPIRULINA untuk meningkatkan jumlah Beta-Karotena dalam darah mereka."

Penerangan Keunikan 3 - Pengasas Termasyur dan Pengiktirafan Antarabangsa

- Pengasas Termasyur - kajian dan pembangunan

.Prof. Keiun Kodo.

Prof. Keiun Kodo "Bapa ELKEN SPIRULINA"

* Pengalaman hampir 30 tahun dalam kajian Spirulina
* Ketua Makmal Pengkajian Biologi Spirulina Nippon, Jepun
* Lepasan Universiti Farmaseutikal Osaka, Jepun
* Lepasan Sekolah Sains Farmaseutikal, Universiti Osaka, Jepun
* PhD Sains Farmaseutikal
* Penceramah di universiti-universiti Jepun terkenal seperti Universiti Farmaseutikal Osaka dan Universiti Bandaraya Osaka
* Ketua Makmal Pengkajian Makromolekul Gas Kimia Mitsubishi, Jepun
* Anugerah Merit Budaya Masyarakat dan Anugerah Budaya Antarabangsa 2001 oleh Persatuan Promosi Budaya Jepun
* Commandorian Cross daripada Sovereign Greek Order, Saint Dennis, Zante 2001

.Dr Yasumasa Kodo.

Dr Yasumasa Kodo " Pengkaji ELKEN SPIRULINA Generasi Ke-2"

* Presiden Spirulina Bio-Lab. Co. Ltd. Osaka, Jepun
* Sarjana Muda Kimia, Universiti Kyoto Doshisha, Jepun
* Sarjana Kimia, Universiti California, Amerika Syarikat
* PhD Kimia Bio-Organik, Universiti Oxford, UK
* Ahli Jawatankuasa Persatuan Makanan Kesihatan dan Makanan Nutrisi Jepun (JHNFA)
* Ahli lembaga CRN-Jepun (Persatuan Suplemen Pemakanan)

Pengiktirafan Dunia :-

 
 
.diantara pengiktirafan yang diterima.

Badan yang sihat terdiri daripada 60,000,000,000,000 (60 trilion) sel yang sihat.

Sel sihat memerlukan :
1. Nutrisi seimbang
2. Oksigen Mencukupi
3. Air tulen (0 klc)
4. Kesihatan Rohani

Ambil 2 atau 3 kali setiap hari.
Dewasa - Ambil 5 hingga 10 biji setiap kali
Kanak-Kanak (di bawah umur 12 tahun) - Ambil 1 hingga 4 biji setiap kali.

ELKEN SPIRULINA terdapat dalam dua harga, iaitu harga untuk ahli dan bukan ahli.

Harga Ahli
250 tablet sebotol  - RM   86.10
500 tablet sebotol - RM 152.50
1200 tablet sebotol - RM 345.00
3000 tablet sebotol - RM 699.00

Harga Bukan Ahli
250 tablet sebotol  - RM   98.00
500 tablet sebotol - RM 171.00
1200 tablet sebotol - RM 381.00
3000 tablet sebotol - RM 777.00


Reaksi Yang Mungkin Dialami selepas mengambil ELKEN SPIRULINA

1. Demam atau Demam ringan
Sebab-Sebab yang mungkin : -

Spirulina kaya dengan protein dan nutrien-nutrien lain yang dapat meningkatkan metabolisme badan sehingga membebaskan haba badan, dengan itu meningkatkan suhu badan.

2. Demam, teransang, bertenagam, terjaga pada waktu malam.
Sebab-Sebab yang mungkin :-

Membakar Lemak berlebihan dalam badan kita lalu bertukar kepada haba adalah keadaan yang normal.

3. Kumuhan hijau atau kehitam-hitaman ~ buang hadas besar
Sebab-Sebab yang mungkin :-

Spirulina membantu untuk membuangkan sisa  yang terkumpul dalam usus.  Juka kumuhan masih berwarna hijau setelah satu jangkamasa tertentu, ianya adalah disebabkan oleh pigmen hijau Spirulina.

4. Berkentut dan sakit dada
Sebab-Sebab yang mungkin :-

Sistem penghadaman yang tidak baik, sakit kembung perut.

5. Rasa lebih sakit pada tempat sakit
Sebab-Sebab yang mungkin :-

Ulser gastrik, reumatisme, asid urik berlebihan, migrain, neuralgia

6. Mangantuk, tangan dan kaki berasa letih
Sebab-Sebab yang mungkin :-

Keadaan badan yang berasid, fungsi hati tidak baik, terlalu letih atau pengambilan ubat yang berlebihan.

7. Pening, tidak bertenaga, kelaparan
Sebab-Sebab yang mungkin :-

Jika diambil oleh org yang mempunyai hipoglisemia dananemia, paras gula darah mungkin turun untuk membakar minyak yang berlebihan.

***
Ada macam2 lagi simptom selepas mengambil ELKEN SPIRULINA, tetapi jangan khuatir.. Reaksi yang mungkin dialami diatas mungkin akan berterusan selama 2-3 hari atau lebih.. bergantung kepada keadaan badan individu.. Saya berani syorkan ELKEN SPIRULINA kerana memang terbukti keberkesanannya..

Testimoni terhadap diri saya sendiri..
Saya bekerja 3 shift (pagi 7am-3pm, petang 3pm-11pm, tgh malam 11pm - 7am).. 16 jam sehari dan kemungkinan 8 jam sehari sahaja.. Apabila bekerja dan bekerja badan saya menjadi lesu.. Tidur tak teratur,.. Pengambilan ELKEN SPIRULINA membuatkan saya bertenaga dan balik kepada  fitrah alam, iaitu tidur mengikut waktu pada waktu malam.. Walaupun saya ada kerja sampingan seperti Freelance blogger dan website designer.. Saya masih lagi bertenaga..

Saya cadangkan anda menjadi ahli ELKEN dan mendapat pelbagai promosi serta bonus.. OO YESSSSSS!!!

Hubungi saya untuk keterangan lanjut..
rabiatul adawiyah di email dan no phone:-
rabiatuladawiyah87@gmail.com
012-2396107

Maklumat tambahan diperoleh dari :
Buku Makanan Terbaik untuk Masa Depan.. Buku Maklumat ELKEN SPIRULINA

Best regards,

6 comments:

  1. saya makan siprulina...alhamdulilah lepas saya amalkannya saya jarang terkena demam,selsema,batuk..dia juga bagus untuk cantikkan kulit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @azma; alhamdulillah.. saya pun makan spirulina, jadi bertenaga pergi sharing. :p

      Delete
  2. Haii.. betul2 tak suka dgn blog org melayu ni. Sikit2 tak boleh right-click, sikit2 tak boleh right-click. Ada org guna right-click utk buka page atau tab baru. Ada juga nak block gambar atau advertisments, ni di pegi sekatnya. Takut sgt org copy-paste, ha ni, org dah copy paste. mau saje copy keseluruhannnya.

    WEDNESDAY, NOVEMBER 18, 2009

    ELKEN SPIRULINA - RAJA SPIRULINA
    Assalammualaikum dan hi semua..

    Entry kali ni mengenai EKLEN SPIRULINA, ELKEN terkenal dengan kebaikan SPIRULINA bertahun2 lamanya.. Walaupun dibanjiri dengan pelbagai product jenama lain yang menggunakan label "Spirulina", ELKEN tetap mandahului carta teratas dengan produk Spirulina-nya..



    Apa itu Spirulina??
    Kehidupan bumi bermula di dalam laut. Sumber makan pertama ialah lumut dan alga. Spirulina ialah salah satu bentuk kehiduan pra-sejarah yang paling purba, dengan rekod kewujudan selama 350 juta tahun.

    Kini terdapat kira-kira 35 jenis spirulina di dunia.
    Spirulina yang boleh dimakan oleh manusia secara besar-besaran adalah :
    - Arthropira
    - Arthropira (Spirulina) Maxima
    - Arthropira (Spirulina) Platensis

    Spirulina ialah mikroalga yang membiak dalam cuaca panas bermatahari dan air beralkali di seluruh dunia.. Ia mengandungi kepekatan nutrien yang tidak tertanding oleh mana-mana satu bijian, herba atau tumbuhan lain.

    Spirulina adaah 1000 kali lebih tinggi kandungan nutriennya berbanding dengan rumpai air dan sayur-sayuran. Apabila dimakan setiap hari, spirulina akan menggantikan mana-mana nutrien yang kurang didalam diet seperti kekurangan buah-buahan dan sayur-sayuran; membekalkan nutrian seimbang; dan memperbaiki keadaan badan berasid.

    .... and bla bla bla so on.

    Lagi pn skrg ada function, disable javascript. Diasble aje function tu boleh aje right-click.

    ReplyDelete
  3. salam..untuk diabetik dan darah tinggi? ok? ada testimoni?

    ReplyDelete
  4. nice info.. mohon share.. do visit mine..
    http://kedaina.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. aslmkm.
    saya nak cuba mkn spirulina sbb sy dah kena refluks..bole ke?

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin